covid-19 virus (Corona)

Informatie over het covid-19 virus (corona)

COVID en COVID-vaccinatie 

Hoewel de media anders suggereren, heeft onze huisartsenpraktijk geen COVID-vaccinaties beschikbaar. Een (booster-)vaccinatie kunt u alleen bij de GGD laten zetten.  Om de telefonische bereikbaarheid van de praktijk niet onnodig te belasten, verzoeken wij u om niet met ons te bellen voor vragen met betrekking tot COVID en COVID-vaccinatie. Voor vragen over COVID en COVID-vaccinaties kunt u de websites van RIVM en/of GGD raadplegen. U kunt ook bellen met de GGD, tel 0800-1351.

 

WIJ VERZOEKEN ALLE PATIENTEN EEN MONDMASKER TE DRAGEN IN DE WACHTRUIMTE.

 

Klik op onderstaande link voor een informatiefilmpje over het Coronavirus.

Kijk ook op thuisarts.nl voor een filmpje over het Coronavirus.

 

update corona

 

Belangrijk nieuws met betrekking tot het Coronavirus

Vanwege het Corona virus ervaren wij grote drukte in de huisartspraktijk.
Om deze reden, en om u en onszelf te beschermen, treft onze praktijk per 16 maart de volgende maatregelen:

*Er kunnen geen afspraken meer online gemaakt worden.

*Heeft u een afspraak staan en heeft u geen luchtwegklachten dan gaat de afspraak gewoon door. Ontwikkelt u in de tussentijd luchtwegklachten? Kom dan NIET naar de praktijk en neem zo nodig contact op met de assistente om te overleggen.

*De assistentes zullen iedereen die belt vragen naar luchtwegklachten, ook als u voor een andere klacht belt. Zij doen dit omdat patiënten met luchtwegklachten NIET op de praktijk moeten komen, omdat zij daar anderen kunnen besmetten.

*Afspraken voor de diabetes en hart- en vaatziekten bij de praktijkverpleegkundige zullen in principe doorgaan tenzij praktijkverpleegkundige Anneke van Vliet u belt.

*Wij vragen u om alleen te bellen bij zaken die niet enkele weken kunnen wachten.

* WIJ KUNNEN IN DE PRAKTIJK NIET TESTEN OP CORONAVIRUS!

 


Wat betreft het Coronavirus

Heeft u luchtwegklachten (hoesten, niezen, snotteren, keelpijn, koorts), dan is het mogelijk dat u het Corona virus heeft.

 • Blijf thuis, en zorg dat u zo min mogelijk contact heeft met anderen.

 • U hoeft bij deze klachten niet getest te worden.

 • Blijf thuis tot u 24 uur geen klachten heeft.

 • Bel de huisarts als u steeds zieker wordt of moeilijker ademt.

Bent u ouder dan 70, of heeft u een chronische ziekte? Bel dan uw huisarts of huisartsenpost als u:

 • koorts heeft (meer dan 38 graden)

 • en hoest of moeilijk ademt.

KOM BIJ KLACHTEN DUS NIET NAAR DE PRAKTIJK!

VOOR MEER INFORMATIE, KIJK OP:

thuisarts.nl (bekijk video over corona-infectie)

* RIVM.nl

* Landelijk informatie-telefoonnummer: 0800-1351

 


 

 

Bent u bang dat u besmet bent met het Coronavirus? 

·       Klik hier voor informatie wat u moet doen.

 

Meldt u aan voor de OLVG-coronacheck app

Geachte heer / mevrouw,

In deze onzekere tijden kunnen wij ons voorstellen dta u ongerust bent over uw gezondheid. Een snotneus, hoesten, niezen, normaal maken we er ons niet zo druk om. Nu vraagt u zich wellicht af; heb ik corona?

met de OLVG-coronacheck app kunt u dit controleren. Deze app is in Amsterdam gestart en is daar een groot succes. Vanaf nu is de app ook in onze regio beschikbaar.

Via de app houdt u een medisch dagboek bij. U krijgt elke dag vragen over de volgende symptomen: keelpijn, neusverkoudheid, kortademigheid, temperatuur (koorts) en hoesten. In een regiecentrum in het UMC Utrecht lezen medisch deskundigen mee. Als het nodig is, wordt u gebeld en eventueel uitgenodigd voor verder onderzoek.

Ga naar de website https://luscii.com/nl/umc-corona-check/ voor meer informatie over de app en over deelnemen.

Let op: deze app is geen vervanging van regulieren zorg en spoedhulp. Bent u ernstig ziek of heeft u een spoedvraag die echt niet kan wachten. Onderneem dan zelf actie. Bedenk ook dat uw klachten door iets anders dan het corona-virus kunnen worden veroorzaakt.

Sterkte in deze bijzondere tijd. Pas goed op uzelf en op elkaar!

 

Met vriendelijke groet,

Huisartsenpraktijk A.J.J. Link & S.M. Janssen

 


 

 

Wat kunt u doen bij vragen over ziekte en gezondheid die niet gaan over Corona?

 

Bent u of uw naaste bezorgd over uw klachten of gezondheid? Twijfelt u of iets kwaad kan? Kijk dan eerst op Thuisarts.nl. Daar leest u wat u kunt doen en of u de huisarts moet bellen.

Twijfelt u toch nog? Of worden uw klachten erger? Bel dan uw eigen huisarts. Ook tijdens deze coronacrisis kunt u uw in dat geval altijd uw huisarts bellen.

Ga NIET naar uw huisarts toe. Bel uw huisarts of zoek contact via internet of e-mail.

Zoals u gewend bent, zal de assistente u vragen stellen. Zo weet zij welke zorg op dat moment het beste bij u past, bijvoorbeeld een advies via de telefoon, een afspraak met de huisarts op de praktijk of bij u thuis. Of soms hulp van een andere zorgverlener.

Door corona en de maatregelen is het niet altijd verstandig dat u naar de praktijk komt. Of dat de huisarts bij u thuiskomt. Misschien wilt u dit zelf ook liever niet, bijvoorbeeld omdat u een zwakke gezondheid heeft.

Uw huisarts overlegt met u wat in uw situatie het beste is. Samen bekijkt u hoe het voor u zo veilig mogelijk kan. Dat is extra belangrijk tijdens deze coronacrisis.

Uw huisarts heeft nog andere manieren om uw klachten te beoordelen en u het beste advies, behandeling of begeleiding te geven. Bijvoorbeeld door te bellen met u. Of, als uw huisarts dat heeft, via videobellen of internet.

Als blijkt dat u toch moet komen, dan zorgt uw huisarts altijd dat dat veilig kan. Uw huisarts zorgt ervoor dat u geen risico op besmetting loopt. Dit doet de huisarts door ervoor te zorgen dat u niet dichtbij iemand komt die (mogelijk) corona heeft. Bijvoorbeeld door af te spreken dat u op de praktijk komt als er geen andere mensen zijn. Of door u uit te nodigen op een andere praktijk waar geen mensen met corona-klachten zijn.

Ook als de huisarts naar u toe moet komen zorgt de huisarts dat hij/zij u niet kan besmetten.

Soms heeft u regelmatig begeleiding en controle nodig van uw huisarts of praktijkondersteuner. Bijvoorbeeld als u diabetes of een longziekte heeft. Door corona worden veel afspraken uitgesteld. Uw huisarts zal samen met de praktijkondersteuner bekijken hoe u toch zoveel mogelijk de zorg kunt krijgen die u nodig hebt. Vaak gaat dat via de telefoon, via videobellen of via internet.

Dus, ook tijdens de coronacrisis geldt:

 • Maak u zich zorgen over uw gezondheid? Heeft u klachten?
 • Kijk op Thuisarts.nl of u er zelf iets aan kunt doen.
 • Op Thuisarts staat vaak ook wanneer u uw huisarts of specialist beter kunt bellen.  
 • Bel of zoek gerust contact via internet of e-mail uw huisarts of specialist bij klachten. Dat blijft belangrijk, ook in deze coronatijd.
 • Komt NIET naar de praktijk.

 

Wij zullen ons uiterste best doen om u in deze spannende tijd te kunnen helpen. Zorg vooral goed voor uzelf en bovenal voor elkaar.